Stenars Betydelse

Alla stenar har olika vibrationer och avger en viss energi. När vi använder oss av dessa energier kan vi balansera, rena och heala allt. Vår kropp påverkas både av energierna och av färgen på stenen.
När vi går länge med en obalans i vårt inre så sätter den sig i vårt chakra som i sin tur sänder ut detta i vår energikropp (auran). Om man inte får den balanserad så sitter den kvar och påverkar även de inre organen i kroppen, som i sin tur påverkar vårt humör, sinnesstämning och alla andra organ

Agat finns i flera färger och är en grundande sten som stärker vår självrespekt och självkänsla. Den ger oss mod och handlingskraft när vi känner oss osäkra. Stenen hjälper till att ta bort energiblockeringar i kroppen, främjar balans och bättre hälsa. Agat kan även bäras för att attrahera kärlek och för att undvika avundsjuka tankar och illvilja.

Akvamarin är en sten som får känslor som sympati, tillit, harmoni, mod och vänskap att uppstå. Blå akvamarin är en gudomlig och evig färg, då det är färgen på himlen och på havet med deras livgivande egenskaper. Stenen väcker kärleken och ger kraft i äktenskapet samt främjar alla relationer. Den lugnar energier, minskar stress och stillar sinnet. Den harmonierar omgivningen och skyddar mot föroreningar. Den kan bryta gamla, självdestruktiva vanor. Akvamarin lugnar sinnet och avlägsnar ovidkommande tankar. Akvamarin är stenen för mod och beskydd, helar och renar ditt halschakra. Mycket bra att använda om du har svårt att uttrycka dig eller tala högt. Den är mycket bra för att hjälpa dig kommunicera med de högre energierna. Lugnar och dämpar oro, och rädslor. Klargörande, beskyddande, den öppnar upp din intuition och ökar din tolerans. Akvamarin är en underbar sten för meditation.

Angel Aura kvarts renar auran och underlättar kontakten med änglarna och de högre sfären. Det är en mycket lugnande sten.
Den har en högstämd vibration, tar bort negativitet och känslomässiga blockeringar. Hjälper dig se saker klarare och fyller dig med gudomligt ljus som går rakt igenom din aura.

Aura Titan är en hög vibrations sten, arbetar väl med halsen, tredje ögats chakra och hjälper dig kommunicera med andliga visioner och drömmar. Tillåter dig att höja dina energier, släppa taget om negativitet. Skyddar dig på livets väg.

Ametist.  är en stenen av belåtenhet, den är djupt lugnande för tankar och känslor, Ametist sägs lindra mot huvudverk och migrän, sägs hjälpa mot sömnlöshet

och ger dig positiv energi, den är en sten med kraftfull healing som stärker ditt andliga jag

Amazonit ökar medvetenheten om dina känslor, tankar och handlingar mot andra människor. Den hjälper dig att se klarare och ökar din intuition. Stenen lägger också en bra grund för hälsosammare vanor

Granat Ger energi, ökar vår kreativitet, vilja, styrka och framgång. Stimulerar passion och sexualitet – hjälper dig att återuppta passion i förhållandet – öppnar ditt hjärta för sann kärlek. Stärker auran och balanserar yin och yang. Stimulerar vår kontakt med den gudomliga urkraften inom oss. Den ger oss lust, styrka och mod. Symboliserar hängivelse och förmågan att stå fast vid sitt ord. Energin hos granat ger dig passion i livet. Det är en sten för överflöd. Granat motverkar depressioner, för in hopp i ditt liv och glädje till användaren. För in mod och styrka i ditt liv. Renar dina chakran och tar bort negativ energi. Granater står för lust och passion, och för att väcka passionen i ett slumrande förhållande.

Jade är en skydds- och visdoms sten, som drar till sig kärlek och pengar. Jade är lugnande och motverkar stress, den ger dig energi då du är trött. Jade är känd för sina helande energier och har beskyddande egenskaper.
Bär vit jade för tålamod, skönhet och ödmjukhet.
Bär grön jade för att rena ditt hjärtchakra och främja goda relationer.
Bär lila jade för att utveckla dina andliga förmågor.

Jaspis påverkar ditt baschakra och ger dig balans, stillhet och trygghet i vardagen. Den skyddar oss vid resor och motverkar negativitet i vår omgivning. Jaspis påminner oss om att vi inte finns bara för vår egen skull.

Karneol är en stabiliserande sten med hög energi och är känd för att stärka individen och stimulera kreativitet. Den kallas ofta för modets sten. Karneol sägs hålla oss ifrån avundsjuka, hat och rädsla och frigöra oss från sorg. Karneolen är en grundande sten och dess styrka rensar bort negativitet från andra stenar när de bärs tillsammans. Bär gärna karneol när du vill hämta mod i att hitta rätt val i livet.

Lapis Lazuli  är en sten som står för sanning och klarhet. Den hjälper oss att ge uttryck för vår innersta sanning och vad vi egentligen tycker och tänker, och den gör också att vi lättare kan kommunicera på ett rakt och tydligt sätt och att vi är sanna mot oss själva och vår omgivning. Stenen främjar vänskapsrelationer och balanserar det manliga och kvinnliga i vår personlighet. Stenen hjälper också till att stärka vår identitet. Lapis Lazuli hjälper oss att utveckla vår intuition. Stenen är bra för minnet och inlärningen. Den minskar stress och lugnar ilska, och är en skyddande sten mot negativa energier och negativa tankar samt psykisk obalans. Lapis Lazuli lindrar smärta, och är särskilt bra mot migrän och huvudverk. Stenen rekommenderas också om man har sömnsvårigheter. Lapis Lazuli verkar helande på bland annat immunsystemet och nervsystemet, och sägs minska blodtrycket och hjälpa mot yrsel och dålig hörsel. Stenen är bra för minnet och inlärningen. Stärker synen och ger inspiration.

Lava representerar elementen eld och jord. Stenarna är rika på mineraler från djupet av jordens kärna. Elden förknippas med energi, självsäkerhet och passion, medans jord står för mer praktiska kvaliteter, återhållsamhetoch materialism. Lava signifierar pånyttfödelse och fertilitet, styrka och kraft. Anses vara stabilserande vid tumultartade situationer.
Sägner säger att indianer bar lava stenar innan de skulle ut i krig.

Labradorit Labradorit är en andlig sten som stärker din intuitionen och utvecklar dina andliga gåvor. En mycket beskyddande sten. Stärker och skyddar auran från energi läckage. Den bistår dig vid förändringar.motverkar störningar i ögon och hjärna mildrar stress och reglerar ämnesomsättningen. Den verkar vid förkylning, gikt och reumatism. Den balanserar hormoner och spänningar och sägs sänka blodtrycket

 Vit Månsten Ger gudomlig inspiration hjälper oss kanalisera vår intuition. Underlättar beslutsfattanden, ökar tålamodet, och hjälper oss följa flödet. Månsten höjer våra energier, och underlättar för oss att arbeta i ljuset. För in villkorslös kärlek och healing. Har otroligt lugnande och rogivande energier, tar effektivt bort stress och skapar balans i tillvaron.

Obsidian är en skyddande sten som absorberar psykisk stress och tar bort negativa energier. Den glänsande ytan visar dig en bild av vem du är och vem du vill bli. 

Svart Onyx är en starkt beskyddande sten, den absorberar och omvandlar negativ energi och förhindrar personlig utmattning. Onyx stärker den mentala utveckling, mycket bra att använda vid stressfulla situationer, förvirring eller sorg.
Använd svart Onyx för att öka glädje och tur, Onyx stärker ditt självförtroende. Hjälper till att hela gamla känslomässiga sår och karma från tidigare liv.

Rodonit ger dig trygghet, lugn, och ta bort dina förvirringar. Stenen hjälper dig att ha tålamod i din kärleksrelationen och hjälper till att få kontakt med din egen inre styrka. Den ger oss kontakt med universums kärleksenergi och hjälper oss att rensa bort känslomässiga sår. Rhodonit balanserar din yin & yang energi och har en lugnande inverkan på dig. Den reducerar även ängslan och stress.

Rhodokrosit representerar osjälvisk kärlek och medkänsla. Det är en underbar sten att använda när du jobbar med hjärt-chakrat och relationer. Söker du efter en ny partner eller vill dra till dig kärlek, då är Rhodokrosit stenen för dig.
Hjälper dig släppa taget om känslomässig stress, stärker ditt självförtroende, hjälper dig koppla av. Höjer dina andliga energier.
Fysiskt: sägs Rhodokrosit hela hjärtat, justera obalanser i cirkulations och nerv systemet. Lindrar migrän och infektioner

Rosenkvarts Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan. Rosenkvartsen stimulerar kontakten med vårt inre barn, stödjer oskuldsfullhet, sårbarhet och tillit. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav.

Turkos är känd som en ”master healer” och arbetar för att skydda och anpassa chakra. Den hjälper att attrahera goda och positiva saker. Och ger oss mod och kraft att möta svårigheter. En riktig lyckosten

Afrikansk turkos kan hjälpa dig att stärka självförtroendet och självrespekten. Det är även en sten för kreativitet som kan hjälpa till att se nya idéer och möjligheter samt prova nya vägar.

Peridot är en ypperlig tillväxt sten. Vill du öka din avkastning på investeringar eller satsningar är detta en perfekt sten för dig. Den renar och läker ditt hjärta och hjälper dig förstå och acceptera din situation.

Unakit balanserar den känslomässiga och andliga kroppen, och hjälper/befriar den från energimässiga blockeringar. Den hjälper oss att leva i nuet och släppa det förgångna, dvs de känslor och minnen du vill bli av med.Unakit är en sten för visioner den kan öppna och aktivera ditt tredje ögats chakra för att ta emot andliga insikter från de högre frekvenserna. Unakit grundande effekt för med sig en lugnande känsla till alla omgivningar, den sänder ut rogivande vibrationer till alla omkring den.

Fysiskt: sägs Unakit vara bra för fortplantningssystemet, för hälsosamma graviditeter. Bra för cellförnyelser.

 

Alla armband och smycken med naturliga stenar kan ha olika former och färg, det är viktigt att förvara dem i en torr miljö då fukt kan skada dem. Läs  mera om deras helande och läkande kraft. Vid köp av sten armband/smycken följer det med en beskrivning på deras fantastiska egenskaper.